4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

Vatikan tužio Hrvatsku Upravnom sudu!

35203

Nakon odluke Ministarstva pravosuđa kojom je samostan i zemljište u Dajli vraćeno državi, Sveta Stolica i benediktinci uzvraćaju udarac. Prvu tužbu 2. rujna podnijela je župa Dajla, ali ju zanimljivo pritom ne zastupa ni mjesni svećenik, ni porečki biskup Milovan, već državno tajništvo Svete Stolice i kardinal Bertone.

Vatikan začuđen, traži pojašnjenje

Drugu tužbu, podnijeli su talijanski benediktinci, koji su do komunističke vlasti bili vlasnici samostana i zemljišta. A ekskluzivno doznajemo da je danas, pred sam kraj radnog vremena na Upravni sud stigla i treća tužba, iza koje stoji privatna tvrtka, kojoj je crkva u međuvremenu prodala dio zemljišta.

Sadržaj tužbi još nije poznat.

Sudska rasprava između pulske tvrtke Abbazije d.o.o. i Župe Dajla, Porečko-pulske biskupije i Republike Hrvatske, koje je Abbazia tužila, a koja se trebala održati 19. rujna, odgođena je za 19. listopada na zahtjev Abbazije jer u isto vrijeme imaju sazvanu drugu raspravu.

 

Tags:     vatikan      papa      tužba      hrvatska      sud
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
+1 #2 Bel-Mordok 2013-10-30 13:23
EU direktiva zabranjuje kritizirati Vatikan i šerijat?
4dportal.com/.../...
Citat
 
 
+10 #1 Bel-Mordok 2011-09-08 19:53
Ne znam samo kako ti benediktinci imaju pravo, morala i obraza tužiti državu, kada su u samom startu oni dobili pravo da borave na tom zemljištu, odnosno, sami su se uselili na tuđe (državno) zemljište, pa im je kasnije to bivša država (Jugoslavija) oduzela (vlasnik zemljišta ima pravo raditi s svojom imovinom štagod želi, pa šta se benediktinci uopće bune...), a onda su ga benediktinci opet dobili od države na korištenje, pa kad su ga nedavno htjeli prodati (znači, državnu imovinu, a ne privatnu), država RH se umiješala (jasno, jer je vlasnica i nasljednica Jugoslavije) i oduzela im pravo boravka na tom zemljištu. Sad se ti isti benediktinci žale samom Papi i Vatikanu, te tuže RH zbog navodne povrede prava nad zemljištom i vlasništvom... Ma koji svećenik ima pravo išta imati u privatnom vlasništvu? Nije li u osnovi same Rimokatoličke Crkve (kao i svih ostalih religijskih institucija) da svećenik ima samo ono nužno za život (znači, za popiti, pojesti i negdje prespavati), a ne da još i luksuziraju? Ne krše li oni 7., 8. i 10 Božju zapovijed? Toliko o njima kad su tako "nematerijalni", "duhovni", i "ne žele tuđe"...

Otac Benedikt: Tinejdžeri zavode svećenike koji ne bi trebali zbog prvog seksa u zatvor
4dportal.com/.../...

Koliko je bogata katolička crkva?
4dportal.com/.../...
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Kolumnisti

Popularno

Novosti

Kolumne


Važnost svjesnog disanja
15 Ožujak 2019, 12.00
Važnost svjesnog disanja
Priroda je uravnotežena, budi i ti
14 Ožujak 2019, 20.26
Priroda je uravnotežena, budi i ti

Partneri

 
4Dportal.com
Join Group
Klub redakcije i čitatelja 4Dportala - Pratite najnovije vijesti iz svijeta paranormalnog, misterija, tajni i teorija zavjera...
 

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno